Dom > Novice > Vsebine

Trije vidiki za pospešitev razvoja industrije ventilov

Sep 06, 2019

Industrija ventilov je pomembna panoga naše splošne mehanizacije. Njeni izdelki se pogosto uporabljajo v naftni, kemični, metalurški, elektroenergetski, urbani gradnji, varstvu okolja in drugih industrijah kot ključni opremi za nadzor tekočin.

Trenutno je industrija za proizvodnjo ventilov v zelo ugodni razvojni priložnosti. To je zato, ker:

1. Gospodarstvo v državi se še naprej stalno razvija. Naložbe v osnovna sredstva se postopoma širijo. Zlasti za izgradnjo več projektov, kot so „prenos plina med zahodom in vzhodom“, „prenos moči med zahodom in vzhodom“ in „prenos vode od juga do severa“, je potrebno veliko število ventila;

Drugič, z vstopom v STO, padanjem mednarodnih trgovinskih pragov in prilagoditvijo strukture izdelkov v razvitih državah Kitajska postopoma postaja največji svetovni obrat za predelavo, predelava izdelkov z ventili pa se sooča z večjim razvojnim prostorom.

Kako torej izkoristiti to strateško priložnost za pospešitev razvoja industrije ventilov. Analizirali smo naslednje vidike: Najprej bo izdelek spodbujal skupno prestrukturiranje podjetij in v najkrajšem možnem času ustvaril skupino podjetij z lestvicami.

V industriji ventilov je več kot 5000 proizvajalcev. Obstaja le 7 podjetij z letnim prihodkom od prodaje več kot 50 milijonov, 3 podjetja z več kot 100 milijoni juanov in podjetja z več kot 200 milijoni juanov. Domači tržni delež je le več kot 2% podjetij na Kitajskem jedrskega sujinga, preostali del pa pod 1%. Tovrstna lestvica podjetij je težko ustvariti šok na trgu, še težje pa je konkurirati mednarodno priznanim podjetjem v isti panogi.

Da bi ta status quo čim prej spremenili, poleg dejavnikov rasti samega podjetja, je učinkovita metoda uresničitev kapitalske širitve podjetja s skupnimi, združitvami in reorganizacijo med podjetji za nadaljnjo širitev imetja trga in ohranitev neporaženi v konkurenci. To je razmeroma priljubljena praksa v današnjem mednarodnem gospodarstvu, prav tako pa je usmerjena težava v razvoju industrije ventilov v prihodnjem obdobju. V zvezi s tem vprašanjem moramo osvoboditi svoje misli in razbiti meje države v skladu z zahtevami 16. nacionalnega kongresa: "Treba je izvesti nove reforme, novi razvoj, nove ideje", da bi se porušile meje vseh meja in prelomile tradicionalna delitev poklicne delitve. Dokler med podjetji obstaja možnost skupnih podvigov, lahko pogumno poskusijo in skušajo v 3-5 letih zgraditi skupino podjetij z vrednostjo proizvodnje več kot 500 milijonov juanov in ** milijard juanov.

Drugič, moramo biti pozorni na prilagoditev strukture izdelkov, biti pogumni v tehnoloških inovacijah in razvijati izdelke z visoko dodano vrednostjo in mednarodnimi standardi.

Kitajska industrija ventilov je lahko proizvedla več kot ducat glavnih vrst izdelkov. Čeprav ti izdelki močno podpirajo domačo gospodarsko gradnjo, se moramo zavedati, da je večina naših izdelkov splošne tehnične vsebine ali delovno intenziven izdelek in le redko imajo mednarodni ****. Raven.

** Blizu ponudb za plinovod Zahod-Vzhod je žal to dejstvo, da so izgubila vsa naša podjetja z ventili. Boli. Za oživitev industrije ventilov mora nacionalna industrija uvesti tehnološke inovacije in prilagoditi strukturo izdelkov. Razviti in prilagoditi je treba izdelke ventilov, kot so krmilni ventili in avtomatski ventili z visoko tehnično vsebino in veliko dodane delovne vrednosti. Ventil, trosmerni skupni pretok, trosmerni? * 鞣  stopi na  蚍 嗟 嗟 蚍 嗟 嗟 蚍 嗟 嗟 粲 芊 馊  芊 馊  馊   卟 卟  卟 卟 诰 В В В В В В В В В В В В В - - - - - Jekleni ventil.

Obstaja več načinov za izvajanje tehnoloških inovacij za raziskave in razvoj novih izdelkov. Eno je s sodelovanjem z akademskimi institucijami institucij, drugo pa v obliki tujega sodelovanja ali uvajanja tehnologije, kar zmanjšuje vrzel med našimi izdelki in tujimi državami. Poleg zgoraj naštetih praks se lahko kvalificirana podjetja razvijajo in razvijajo.

Glede na statistiko Kitajskega združenja ventilov ima trenutno naša industrija ventilov resno presežno zmogljivost. Približno 40% proizvodnih zmogljivosti je kratko prodajnih. Ob tako velikem presežku zmogljivosti je učinkovit način izvajati raznoliko prodajno strategijo in se intenzivno razvijati na mednarodni ravni. trg. Trenutno mednarodni trg izvozi približno 60-70 milijard ventilov na leto. Kitajski letni izvoz znaša 1,5 milijarde juanov, kar je manj kot 2% kvote. Tu je velik potencial.

Za odpiranje mednarodnega trga se moramo najprej osredotočiti na usposabljanje zunanjetrgovinskih talentov. Obstajajo številni strokovnjaki za zunanjo trgovino, ki bodo razumeli tuje jezike. Drugič, naučiti se moramo uporabljati internet in informacijsko tehnologijo, da lahko stranke delijo poslovne priložnosti. Tretjič, lahko sodelujemo z nekaterimi domačimi zunanjetrgovinskimi podjetji, da bi razširili svoje poti. Izvoz; četrto pogojno podjetje lahko proda ali odpre tovarno na lokalni obrobni točki.

Četrtič, izboljšanje ravni upravljanja podjetij, izvajanje inovacij v upravljanju, poglobitev reforme podjetij in izvajanje institucionalnih inovacij. Kitajska industrija ventilov je trenutno v novem krogu zamenjave in prestrukturiranja.

Delež državnih podjetij se iz leta v leto zmanjšuje, zasebna in tuja podjetja pa so se hitro razvijala. Po nepopolnih ocenah podatkov je sedanji delež na Kitajskem premoženj v industriji ventilov, zasebnih je znašal 40%, v državni lasti 30%, preostali del v tridelnih, vojaških podjetjih, pričakovati, da bo delež zasebnih in tujih oz. Podjetja, ki se financirajo, se bodo v naslednjih letih še povečala. Za hitro rastoča zasebna podjetja, čeprav ni institucionalnih pomanjkljivosti in zgodovinskih bremen, se mora razvojni proces osredotočiti na izboljšanje ravni upravljanja podjetij, uvesti inovacije v upravljanju in se izogibati padcem v "družinski slog" in "starševski slog" "upravljanje.

https://www.inocofiltration.com/